15.4.14

Windows Phone 8.1 Developer Preview dostupan za instalaciju!

Update 8.1 za Windows Phone operativni sistem predstavljen je nedavno na Microsoft Build konferenciji, a kako je tada obećano, od danas je omogućeno preuzimanje prve “Developer Preview” verzije za instalaciju. Ako želite isprobati ovu ranu verziju Windows Phone 8.1 os-a, potrebno je da se na logujete na Windows Phone App Studio portal s vašim Microsoft accountom i "pokrenete projekt" (create project). Ne morate zaista i uraditi projekat, možete jednostavno kliknuti "finish".

Nakon toga, otiđite na Preview For Developers gdje možete preuzeti i instalirati Windows Phone 8.1. Nakon instalacije trebate pokrenuti odgovarajuću aplikaciju na vašem Windows phone uređaju i pratiti postupak koji vas vodi kroz proces instalacije. Na kraju se potrebno logovati s Microsoftovim accountom da biste dobili potreban status developera.

Ukoliko se odlučite na ovaj eksperiment, morate znati da je ovo nepovratan proces i da svoj smartphone poslije nećete moći vratiti na prethodnu verziju os-a. Također postoji mogućnost gubitka garancije, kao i pojava raznih bugova koji inače prate rane verzije razvoja operativnih sistema. Dakle u ovu avanturu se upuštate na vlastiti rizik. Dobiti mogućnost da između ostalog isprobate Cortanu na svom Nokia uređaju, mislim da vrijedi malo rizika, uostalom procijenite sami :)


Nema komentara: